You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to view our website properly.

01 / 06

The Evermore Southbank, VIC

Responding to market demand for high quality, inner city developments, the Evermore provides a sophisticated retreat for inner city residents.

The striking and refined two-tower development sits atop a classically elegant podium. The folded composition and louvered facade system of the towers create a dynamic sense of movement and establish views out from the apartments. Materiality accentuates the individuality of the towers; one is a shimmering metallic champagne colour while the other has warm bronze tones.
Celebrating the entry experience in a manner befitting a landmark building, grand lobbies welcome residents and guests. The lushly landscaped podium top offers an entire floor of communal leisure rooms, outdoor dining, open air pool, gymnasium, cinema and library. Within the apartments, flexible living spaces and a refined yet sophisticated material palette generate a sense of calm. The interior lines are distinct, elegant and confident.

Envisaged as an urban oasis, The Evermore provides a lush calming environment where residents can retreat everyday. Influenced by an appreciation of the environment, apartments and the carefully considered commercial tenancies at ground level have been designed to deepen connectivity and engagement with the neighbourhood streetscape.

Services
  • Architecture
  • Interior Design
Project Status

Completed 2020

Client

XHI Group